Hala

Haneg Water va pune la dispozitie o gama larga de confectii metalice, hale industriale, hale comerciale si hale agricole cu disponibilitatea montarii oriunde pe teritoriul Romaniei cat si al Europei.

Asiguram materialele necesare (materia prima) cat si transport la preturi de producator.

MOD DE EXECUTIE PROIECT

Confectia si construirea unei hale industriale, hale de depozitare sau agricole are o multime de etape de parcurs. Aici va prezentam o schema generala de construire a unei hale:

A. Realizarea fundatiilor

  1. Inainte de saparea fundatiilor trebuie facut un studiu geologic care inseamna executarea unor foraje de mica adancime pentru a stabili natura solului, iar in functie de acest studiu se stabilesc parametrii fundatiilor.
  2. Saparea si turnarea fundatiilor este una clasica insa in cazul unei constructii pe schelet metalic trebuie tinut cont de cateva lucruri in mod special.
    In primul rand, toate fundatiile trebuie sa fie perfecte in plan orizontal. Acest lucru se face cu ajutorul unui aparat special cu laser. De ce spun fundatii? Pentru ca la fiecare stalp se face o fundatie, nu ca si in cazul unei case, unde fundatia este continua.

In al doilea rand, prezoanele care ies din fundatii de care se prind stalpii (din europrofile) trebuie sa fie perfect centrate pe axe, deoarece altfel peretii nu vor fi drepti.

C. Montarea peretilor

In functie de destinatia constructiei (hala industriala, frigorifica, show-room, agro-zootehnica, etc), se aleg diferite tipuri de izolatii pentru acoperis si pereti, insa cele mai uzuale sunt panourile sandwich cu poliuretan sau cu doua randuri de tabla ondulata intre care se pune vata minerala. In acoperis pot fi montate luminatoare sau guri de aerisire, in functie de scopul halei.
Atat acoperisul cat si peretii se prind pe niste pane care pot fi din europrofile U, I sau Z, dispuse la distanta data de constructorul panourilor. Aceste panouri se prind de pane cu suruburi autofiletante, care in cap au un fel de burghiu si apoi tarod care dupa ce gaureste pana, face filet si ramane definitiv prinsa.
Geamurile si usile sunt montate de firme specializate.

B. Montarea scheletului metalic

Scheletul metalic se confectioneaza in prealabil la noi in fabrica si presupune:
-taierea europrofilelor la dimensiunile si unghiurile prevazute in proiect cu ajutorul unei masini industriale de taiat cu disc;
-gaurirea europrofilelor de tip HEA, IPE sau orice alt profil;
-sudarea flanselor si intariturilor din diferite dimensiuni de tabla care se taie in prealabil cu un CNC(aparat computerizat) cu oxy-gaz sau plasma si sunt gaurite la o masina de gaurit radiala;
-dupa sudarea tuturor pieselor pe europrofile (stalpilor si grinzilor), urmeaza curatarea structurii si aplicarea a doua straturi de vopsea anticoroziva, iar la cererea clientului, sablarea structurii si aplicarea unui strat de vopsea in culoarea dorita.

Dupa ce au fost confectionate toate elementele care intra in structura halei metalice, urmeaza transportarea cu un trailer pe santier, unde incepe montajul propriu-zis care va fi facut cu o echipa de oameni specializati in lucru la inaltime si, bineinteles, cu utilajele aferente, respectiv macarale, nacele, masini de insurubat, aparate de sudura si multe alte aparate si unelte.

D. Finalizarea

Daca ati ajuns in aceasta faza, va recomand sa turnati pardoseala cu ajutorul unei firme specializate, sa folositi fibra in loc de fierbeton, cuart de calitate si un strat de solutie antipraf. In cazul unei hale metalice industriale se poate opta fie pentru o simpla sapa de beton, fie pe o pardoseala epoxidica. In cazul unui show-room este indicata varianta unei pardoseli din rasini epoxidice din motive de intretinere si estetice.