HANEG WATER

Pasul 1: Realizarea fundației

Inainte de saparea fundatiilor trebuie facut un studiu geologic care inseamna executarea unor foraje de mica adancime pentru a stabili natura solului, iar in functie de acest studiu se stabilesc parametrii fundatiilor.

  1. In primul rand, toate fundatiile trebuie sa fie perfecte in plan orizontal. Acest lucru se face cu ajutorul unui aparat special cu laser. De ce spun fundatii? Pentru ca la fiecare stalp se face o fundatie, nu ca si in cazul unei case, unde fundatia este continua.
  2. In al doilea rand, prezoanele care ies din fundatii de care se prind stalpii (din europrofile) trebuie sa fie perfect centrate pe axe, deoarece altfel peretii nu vor fi drepti.
HANEG WATER

Pasul 2. Montarea scheletului metalic

Scheletul metalic se confectioneaza in prealabil la noi in fabrica si presupune:

  • taierea europrofilelor la dimensiunile si unghiurile prevazute in proiect cu ajutorul unei masini industriale de taiat cu disc;
  • gaurirea europrofilelor de tip HEA, IPE sau orice alt profil;
  • sudarea flanselor si intariturilor din diferite dimensiuni de tabla care se taie in prealabil cu un CNC(aparat computerizat) cu oxy-gaz sau plasma si sunt gaurite la o masina de gaurit radiala;
  • dupa sudarea tuturor pieselor pe europrofile (stalpilor si grinzilor), urmeaza curatarea structurii si aplicarea a doua straturi de vopsea anticoroziva, iar la cererea clientului, sablarea structurii si aplicarea unui strat de vopsea in culoarea dorita.
HANEG WATER

Pasul 3: Montarea pereților

In functie de destinatia constructiei, se aleg diferite tipuri de izolatii pentru acoperis si pereti, insa cele mai uzuale sunt panourile sandwich cu poliuretan sau cu doua randuri de tabla ondulata intre care se pune vata minerala. In acoperis pot fi montate luminatoare sau guri de aerisire, in functie de scopul halei.

Atat acoperisul cat si peretii se prind pe niste pane care pot fi din europrofile U, I sau Z, dispuse la distanta data de constructorul panourilor. Aceste panouri se prind de pane cu suruburi autofiletante, care in cap au un fel de burghiu si apoi tarod care dupa ce gaureste pana, face filet si ramane definitiv prinsa.
Geamurile si usile sunt montate de firme specializate.

HANEG WATER

Pasul 4: Finalizarea proiectului

Daca ati ajuns in aceasta faza, va recomand sa turnati pardoseala cu ajutorul unei firme specializate, sa folositi fibra in loc de fierbeton, cuart de calitate si un strat de solutie antipraf.

In cazul unei hale metalice industriale se poate opta fie pentru o simpla sapa de beton, fie pe o pardoseala epoxidica. In cazul unui show-room este indicata varianta unei pardoseli din rasini epoxidice din motive de intretinere si estetice.

Despre companie

Compania noastră este certificată ISO 9001 și EN 1090, clasă de execuție 4, marcaj CE.

m